Thema wandelen

Wandelen met een verborgen dimensie.

Loop eens mee met de Zeeuwse wandelcoach tijdens een thema wandeling en ervaar zelf die verborgen dimensie.

Wandelen zet een heel proces in werking. Lichamelijk en geestelijk kom je op een ander niveau. Je krijgt meer energie, rust en ruimte. Letterlijk en figuurlijk.

Door deze bewustwording ben je in staat normale dingen anders te zien. Dit komt doordat je zelf in beweging komt, je denkt makkelijker, bent creatiever en ziet alles met een frisse blik.

Deze themawandelingen worden in een groep gelopen. Meestal, afhankelijk van het thema, wordt er ook met de groep samen gewerkt. Het maakt niet uit of je elkaar wel of niet kent. Het bijzondere is dat iedere persoon een andere interpretatie, invulling of ervaring heeft over het zelfde onderwerp.

illusie bij de Zeeuwse wandelcoachEen mooi voorbeeld:

Je kent vast de illusie van de jonge en oude vrouw.

Zie je ze beiden?

Wat leer je van de themawandeling?

Je ervaart zelf dat één en hetzelfde onderwerp vanuit meerdere kanten belicht en bekeken kan worden en dat er dus meer mogelijkheden zijn dan je zelf soms kunt verzinnen.

Het mooie is dat dit ook zo is in het dagelijkse leven. Door deelname aan deze thema wandelingen leer je om meer respect op te brengen voor de visie, mening en interpretatie van anderen. Maar bovenal is het een leuke en leerzame activiteit die tijdens alle wandelingen kan worden toegepast. Je haalt er uit wat je op dat moment belangrijk vind. Niets moet, alleen genieten.

Wat betekend dat voor de groep.

In groepen die elkaar wel kennen brengt het meer inzicht in de manier hoe iedereen persoonlijk denkt en vanuit welke uitgangspunten de gedachten komen. Je leert elkaar beter kennen waardoor er meer respect en waardering ontstaat voor elkaar. Hoe mooi kan dat zijn voor een groep vrienden of een sportteam? Ook op de werkvloer zal het positieve resultaten opleveren.

Welke thema’s zijn er?

Te veel om op te noemen! Een aantal populaire thema’s lees je hieronder.

 1. Anders kijken
 2. Horen 
 3. Voelen
 4. Ruiken
 5. The big five: zien voelen, ruiken, horen, proeven. Over zintuigen samen.
 6. Stilte wandeling
 7. Authenticiteit
 8. Wat ziet je rug en waar gaat het heen?
 9. Vliegen als een vogel.
 10. Vormen omvormen
 11. Ogen als schoteltjes.

Welk thema wil jij belichten?

Zou je zelf een onderwerp beter willen belichten en ben je benieuwd hoe anderen hierover denken, vinden, voelen en zien? Vraag dan zelf een thema wandeling aan.

Dit is vooral leerzaam voor een team van je werk of sport. Of een groep vrienden of vriendinnen, voor verjaardag, huwelijk of gewoon omdat het leuk is om samen iets anders te doen”.

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

 

Vraag nu een themawandeling aan.

Loop je ook mee tijdens een themawandeling?

Bekijk de agenda voor alle activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>