Anthony Robbins “sterke team” werkt!

Ga de uitdaging aan met dit team!

tony robbins

tony robbins

Hoe ga jij een uitdaging aan? Of ga je die liever uit de weg? Het hele leven bestaat uit uitdagingen, dat is niets nieuws. Leuk of niet we hebben er mee te maken en daarom kun je maar beter zorgen dat je weet hoe je er mee om moet gaan. Ooit gehoord van één van de grootste motivators in de wereld Anthony Robbins?

Hij is persoonlijk coach en weet als geen ander mensen te inspireren, motiveren en tools aan te reiken die je helpen vooruit te komen. In het kort legt hij in de video hieronder uit uit hoe je controle over je leven houdt of zelfs indien nodig de controle terug kunt nemen. Soms lijkt het leven zo moeilijk maar als je je richt op een aantal cruciale punten wordt je sterker en worden de moeilijkste uitdagingen steeds makkelijker.

Lees hieronder een uitleg en bekijk in de onderstaande video van Anthony Robbins wat zijn 5 belangrijkste punten van aandacht zijn om iedere uitdaging aan te kunnen.

De 5 belangrijkste punten

1 – Zorg voor de juiste MINDSET.

Voed je mindset. Nieuwe uitdagingen zijn, zoals het woord het al zegt: NIEUW en meestal moet je daarvoor uit je comfortabele zone komen. Vragen dienen zich aan, het is onbekend terrein, je weet het niet en voelt je onaangenaam en angstig. Laat angst je niet beheersen! Angst is een slechte raadgever en komt vaak voort uit onwetendheid. Versterk je mindset. Hoe meer je weet hoe sterker je je voelt.

  1. Dus LEES! Lees boeken, tijdschriften, kranten, verslagen enzovoort
  2. en LUISTER! Luister naar mensen uit je omgeving, radio, podcasts, tv, verslagen, TED enz.
  3. stel VRAGEN! Vragen aan mensen die in jouw ogen iets bereikt hebben.

Op deze manier kom je steeds meer te weten en voed je je manier van denken.

2 – Voed en VERSTERK je lichaam

Met een slechte lichamelijke conditie voel je de kracht uit je lichaam verdwijnen.

Pas op voor een neerwaartse spiraal. Conditie afname -> moeizaam vooruit komen -> nergens geen zin meer in hebben. Uiteindelijk voel je je steeds zwakker worden. Zorg vooral voor jezelf na ziekte, zittend en teveel werk en waak voor de kilo’s,

Beweeg! Ga lopen, mountainbiken, naar de gym, fitness, fietsen, tennis etc. Door te bewegen, komen alle cellen in je lichaam en geest in beweging. “Je bloed gaat weer stromen”. Letterlijk en figuurlijk. Het geeft je nieuwe energie.

Je spiraal gaat naar boven: Gewicht neemt af -> conditie verbeterd en voelt je je sterker. Wow!

3  – Geloof in jezelf

Zoek een voorbeeld, een rolmodel of voorbeeld waar je je aan vast kunt houden. Er is een rolmodel of voorbeeld voor alles, zoek er een voor je zelf. Het kan een persoon zijn maar ook iets uit de geschiedenis. Kijk hoe het vroeger was en zie hoe problemen oplosten.

Voorbeeld, bv de beurs. Na iedere dip of recessie wordt het alleen maar beter. Gebruik ook juist die momenten als een ander terughoudend wordt.

  • Blijf in jezelf geloven, het kan altijd beter.

4 – Maak een plan

Om je DOEL te bereiken en je er op richten moet je wel weten wat je DOEL is. Maak daarom een plan om overzicht te krijgen in je doel en de tussenliggende stappen. Ook al lijkt het een onoverkomelijke hobbel met een stappen plan wordt het overzichtelijker. Het maakt niet uit hoe maar maak je eerste stap!

Begin, en neem actie! Blijf wel nadenken en stel je stap bij als het niet goed werkt. Wees flexibel om via de beste weg je doel te bereiken.

5 – Voed en versterk je geest

Maak je leven meer zinvol en waardevol. Vind uit wat je leuk vind. Wat is er zo mooi is in je leven.

Help anderen! Door te geven voel je je goed en je helpt anderen vooruit, op weg naar hun succes. “De sterke helpt de zwakke.” Wat is er mooier. Op deze manier ervaar je zelf meer eigenwaarde. Je voelt je goed en sterk en dit alles maakt je leven waardevol. Dus doe iets voor een ander, zodat je je goed voelt!

Zorg dat je leven het waard is om te leven!

Hoe werkt jouw “5-punten-team”?

Deze 5 punten vormen samen het sterke team dat voor je groei naar persoonlijk succes zorgt.

De één kan niet zonder de ander. 

Wat zijn jouw mogelijkheden? Hoe pak jij ze aan en pas je ze in je leven? Het klinkt heel simpel maar soms lijkt het niet toepasbaar, niet het juiste moment. Er kunnen zoveel redenen zijn waardoor je niet vooruit komt.

Klinkt dit bekend: Drukte, gemis aan overzicht, door de chaos in je hoofd of de vele veranderingen die nodig zijn.

Waar ga jij beginnen? Wat is je doel, je focus? Je plan?

Als dit je vragen zijn is het logisch dat beginnen moeilijk is. Eén van de eigenschappen van een goed team is evenwicht. Bij jouw zijn deze 5 punten waarschijnlijk NIET in evenwicht en heb je een duwtje nodig tot actie!

Het is belangrijk om te beginnen.   ACTIE!  

Stap voor stap en ééntje tegelijk!

Is dit lastig voor je? Maak dan een afspraak zodat we samen orde op zaken kunnen zetten en je je eerste stap kunt zetten. Twijfel je of ik je kan helpen?

Okay, even zien en voelen hoe het coachen werkt:

  1. Doe je ogen dicht.
  2. Zet in gedachten je twee voeten naast elkaar.
  3. Doe één voet naar voren, leun naar voren en zet die eerste stap!
  4. Ik geef je tijdens die eerste stap en stevige duw….voel je hem?
  5. Die tweede stap gaat ineens vanzelf……

Simpel toch? Maar zo werkt het ook na een gesprek!

ZET JE EERSTE STAP met het maken van een afspraak zodat ik je op mijn beurt dat duwtje kan geven en vertrouw er gewoon op dat je daarna in beweging komt…

Bekijk de video van Anthony Robbins

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>