Marionet of poppenspeler

Ben jij de marionet of liever de poppenspeler?

Ben jij marionet of de poppenspeler?

Ben jij marionet of de poppenspeler?

Het nieuwe jaar is weer begonnen en nog steeds is dit een prachtig moment om plannen en goede voornemens te maken voor het komende jaar. De vraag is echter komen deze plannen ook uit? Wat zou het mooi zijn als je nu in de toekomst kon kijken, even naar het eind van het jaar om te zien wat er allemaal van de plannen en  goede voornemens is uitgekomen.

Waarschijnlijk zouden veel mensen schrikken wanneer ze de uitkomst nu al zouden zien want plannen is één maar de weg er naar toe is een ander ding en om deze goed af te leggen moet het een bewust traject zijn. Doe je dit niet goed en weet je niet hoe je dit aanpakt dan bestaat de kans dat het eind van het jaar teleurstellend voor je zal zijn en word je zelfs mogelijk een marionet en niet de poppenspeler.

Je plant of je hangt

En zo is het.

Als je geen plan maakt voor je eigen leven

wordt je ingezet in het plan van een ander!

Met andere woorden: de ander neemt je mee in zijn plan en jij bent het poppetje terwijl de ander aan de touwtjes trekt. Het maakt in deze niet uit of het in je privé leven of in je werk is. Zonder plan heb je geen doel. En je doel duidelijk bepalen in deze is belangrijk omdat het zorgt dat je steeds gericht kunt bijstellen als je afwijkt van je pad naar het doel.

Om een goed en duidelijk doel te stellen zijn er een aantal stappen belangrijk. Het is verstandig eerst alles op een rijtje te zetten, goed over de verschillende stappen na te denken en een totaal plaatje te maken. Dit doe je aan de hand van een plan van aanpak. Hiermee bereik je de grootste kans van slagen voor het juiste resultaat.

Plan van aanpak

Grofweg ziet een plan er zo uit.

 

1. Doelstelling
 1. Waarom wil je een resultaat bereiken en
 2. Wat is het belang van het resultaat
2. Probleem
 1. Welk probleem wil je oplossen,
 2. wanneer, en
 3. het antwoord moet overeenkomen met de doelstelling.
3. Hoe
 1. Welke stappen neem je om het resultaat te bereiken?
 2. Hoe voer je deze uit?

Je kunt hiermee aan de slag. Ga er eens rustig voor zitten en zet het puntsgewijs op papier. Loop hierna de volgende punten nog eens door om te zien of je alle aspecten goed hebt doordacht:

 • het formuleren van de doelstelling(en) die je in de toekomst wil verwezenlijken
 • het bestuderen van de mogelijkheden en deze verwezenlijken
 • het opstellen van een lijst met alle deelactiviteiten die uitgevoerd moeten worden
 • een schatting van de tijdsduur die voor elke deelactiviteit nodig is
 • een beschrijving van de volgorde in tijd (het bepalen van de prioriteiten) en de verbanden tussen de activiteiten
 • de besluitvorming
 • de uitvoering
 •  (WIKI)

Speelt je doel verstoppertje?

In de hectiek van deze wereld, gekenmerkt door werk, familie, kinderen en allerlei andere activiteiten blijkt het vaak toch lastig om uiteindelijk tot een juiste doelstelling te komen. De chaos van impulsen, dingen die je moet en waar je rekening mee moet houden vertroebelen je beeld. Je doel speelt verstoppertje en laat zich niet zien.

Dit klinkt niet zo fijn maar wees gerust. Je bent niet alleen met dit probleem. Velen gingen je voor. Daarom heeft een wandelcoach inmiddels doelgerichte technieken ontwikkeld om tijdens een coachingswandeling zo te coachen dat je weer een duidelijk beeld voor jezelf kunt creëren, samen met jou en met behulp van de natuur.  Je ziet dit beeld tijdens het wandelen ontstaan en steeds duidelijker worden. Na de wandeling weet je welk doel voor jou het beste is om na te streven.

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

Zo simpel is het. Het antwoord is er al, het zit verstopt in jou en de natuur helpt je het te vertalen naar een zichtbaar beeld.

Wil je samen met de Zeeuwsewandelcoach wandelen neem dan contact op.

 

 

 

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met je netwerk door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen aan de linkerkant te klikken zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>