Je persoonlijke coach

De werking van de natuur.

Misschien verbergt deze boomstronk wel een antwoord op je vraag

Misschien verbergt deze boomstronk wel een antwoord op je vraag

De natuurlijke omgeving is een belangrijk onderdeel van de coachingsmethode: je vindt er vele metaforen en symbolieken uit je eigen leven Deze helpen je het probleem vanuit een ander gezichtspunt en een afstand te bekijken. Hierdoor ervaar je weer meer de verbinding met jezelf. Aan het eind van het coachingstraject heb je meer inzicht in je eigen functioneren en bewustwording. Je staat steviger in je schoenen, waardoor je meer vertrouwen en inspiratie hebt om je eigen koers te bepalen.

Een coachingstraject

Coachings traject – Kort

1,5 – 2,5 uur wandel je samen met je wandel coach, 1 op 1, door een prachtig natuurgebied en gaan we op zoek, met behulp van de omringende natuurlijke elementen, naar inzicht in je eigen functioneren.

Het rustige wandeltempo onthaast je, geeft energie, maakt je los. De natuur werkt rustgevend, brengt je terug bij jezelf, je innerlijke gevoel.

Coachings traject – Lang

De wandeling zal ongeveer 10 km lang zijn. We wandelen stevig door. Naast de coaching is er ook gelegenheid voor wat “lossere” momenten.

Een 1 op 1 wandeling met de Zeeuwse wandel coach

Een 1 op 1 wandeling met de Zeeuwse wandel coach

Tijdens het wandelen verandert de omgeving om je heen dit brengt steeds nieuwe impulsen om na te denken. Je kunt als je dat wilt een poosje zwijgend lopen zonder dat dat hinderijk is. Je geeft zelf het tempo aan. De coach luistert aandachtig, stelt je vragen en de natuur houdt je een spiegel voor. Dit klinkt een beetje gek maar zo werkt het wel!

Tip: Ga op pad met de wandelcoach tijdens je vakantie! Juist tijdens de vakantie is het een geschikt moment om zonder druk van de dagelijkse beslommeringen eens stil te staan bij de invulling van je leven.

Wat kun je verwachten tijdens de wandeling?

De sfeer is ongedwongen, het wandelgebied is een rustige omgeving. We lopen samen en hebben een één op één gesprek.
De eerste keer kan soms wat onwennig zijn omdat je geen idee hebt wat je te wachten staat, daarnaast ken je het gebied niet en ben ik ook een onbekende persoon voor je.
We zullen daarom in het begin een stukje wandelen om aan de omgeving en elkaar te wennen.
Daarna nemen we de tijd om de hectiek om ons heen los te laten zodat het makkelijk is om bij jezelf ‘naar binnen’ te gaan. Er zijn prachtige plekjes onderweg waar het fijn is om wat oefeningen te doen om tot de gewenste ontspanning te komen. Het gesprek krijgt hierdoor vaak een dieper niveau. Lees ook over Probleem & Resultaat

Vertel alleen wat je kwijt wilt.

Het gesprek blijft tussen ons

Het gesprek blijft tussen ons

Ik kan je gerust stellen. Je hebt zelf voor deze coaching wandeling gekozen en verteld alleen wat je kwijt wilt. Je zult van mij geen enkele druk voelen als er iets is wat je niet kwijt wilt en er niet over wilt praten.
Het gesprek zal voornamelijk bestaan uit vragen. Niet uit nieuwschierigheid natuurlijk maar om je zelf inzicht te geven in je situatie en de mogelijkheden tot gewenste verbetering daarin. De vragen hebben een opbouw aangepast aan de ontwikkeling van het gesprek.
Aan het eind van het gesprek zullen lijnen duidelijker zijn, je doel en de mogelijkheden om dit te realiseren helderder. Je kunt hier mee weer aan de slag.

De reden om te coachen kan na afloop complexer blijken dan jezelf in de eerste instantie had in schat. Vaak blijk het daarom verstandig om voor een vervolg coaching traject te kiezen.

Omdat in het eerste gesprek een duidelijke basis is gelegd kan een vervolggesprek plaatsvinden in 3 verschillende vormen: wandelend, met behulp van Skype of e-coaching. 

Dit is ook weer helemaal je eigen keuze en zal in overleg worden bepaald.

Als je doet wat je deed…blijft het zoals het was.

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach