Bewegen is je brein masseren volgens Prof. Erik Scherder

Bewegen is gezond.

College prof. dr. erik scherder

College prof. dr. erik scherder

Dat bewegen gezond is, is voor iedereen inmiddels wel duidelijk. De media staat er bol van. Sportscholen hebben het druk, hardlopers horen inmiddels bij het straatbeeld, net zoals de mountainbikers, wielrenners en gewone fietsers nog steeds aan het toenemen zijn.
Ook rustigere sporten doen het goed. De golfbanen komen als paddestoelen uit de grond. Sommigen mensen staan bewust vroeger op om met de fiets naar het werk te gaan. Het is duidelijk: Sporten is goed voor je, het maakt je actief, je valt er van af, je krijgt meer zin in de dagelijkse dingen enz enz.

Bewegen doe je voor je brein zegt Prof. Dr. Erik Scherder

Maar wat gebeurt er nou werkelijk met je lichaam als systeem als je dagelijks minimaal een half uur intensief beweegt? Welke invloed heeft het op je totale functioneren?  Om te weten wat het nou werkelijk met je doet en waarom het goed voor je is beluister je in het inspirerende college van Prof. Dr. Erik Scherder op de Universiteit van Nederland. Bewegen doe je voor je brein en houdt de ‘bovenkamer’ actief, doceert hij.

Professor Erik Scherder (1951) is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit.

Liever lui dan moe?

Hij legt uit waarom we wel of geen zin hebben in iets. Waarom we lui zijn als we niet moe willen worden. Hoe en waarom bewegen belangrijk is voor de jeugd en hoe het met de ouderen is gesteld. Dat werken tot je 67ste super goed is voor je.

Getalenteerd als een cabaretier verteld professor Erik Scherder waar al dat bewegen goed voor is en wat het doet met je cognitieve vermogen. Echt een aanrader om dit college eens te bekijken.

APK afspraak met je wandelcoach.

Als je dit college hebt gezien begrijp je meteen ook waar de gevleugelde uitspraak van wandelcoaches vandaan komt: “Wandelen zet je in beweging”.

En dat klopt zeker. Het gebeurt steeds weer opnieuw: coachen tijdens het wandelen brengt zoveel “heldere” inzichten. Eigenlijk zou voor iedereen een met regelmaat gecoachte wandeling wenselijk zijn. Een soort onderhoudswandeling met een coach. Net zoals de APK keuring voor auto’s. Wat denk je van een jaarlijkse afspraak?

prof. dr. Erik Scherder - zeeuwse wandelcoach

Luister naar het college van prof. dr. Erik Scherder

Luister naar het college van Prof. Dr. Erik Scherder.

Laat je even weten wat je er van vind?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>