Leef je jouw leven?

Wie bepaald jouw leven?

Koe bij de zeeuwsewandelcoachLaatst sprak ik iemand en hij vertelde me dat hij wel deed wat hij moest doen maar dat hij eigenlijk liever de dingen anders zou doen.

Toen ik hem vroeg waarom hij dat dan niet veranderde vertelde hij me dat dat niet kon.

Maar wie bepaald wat je moet doen? Jijzelf toch, je bent toch geen koe? Uiteindelijk is het wel je eigen leven….! 

Ok, ik snap het wel denk ik: je stapt in een soort trein van het leven en als je er niet uit stapt blijf je lekker in dezelfde trein. Daar is niets mis mee zolang je je er comfortabel bij voelt.

Maar wat als dat niet meer zo is en je er uit wilt? Dan kom je in een onconfortabele zone.

Voor veel mensen is dat een soort niet te nemen stap, maar waarom eigenlijk?

Last van onzekerheid

Het heeft veel te maken met zekerheid. Stel je stapt uit. Waar kom je dan terecht en waar moet je heen? Iedereen en alles om je heen is nieuw, en daar wringt vaak de schoen. Sommige mensen zien daardoor kansen terwijl anderen er juist onzeker en angstig van worden. Angst voor het onbekende. Maar angst is een slechte raadgever en als je je daardoor laat leiden kom je nergens.

Interessant is dat sommigen bij nieuwe situaties juist wel veel mogelijkheden en kansen zien, waarom zien anderen die dan niet?

Iedereen kan ze zien maar de een ziet nu eenmaal sneller beren en leeuwen op zijn pad dan de ander, of je kent vast wel het bekende “glas dat halfvol of halfleeg is”. Ervaringen uit het verleden, je karakter, je omgeving of wat dan ook kan invloed hebben op de manier hoe je nieuwe dingen benadert. Maar dat neemt niet weg dat er ook voor degene die liever comfortabel in de trein blijft zitten mogelijkheden en kansen liggen. Soms heb je een zetje nodig en meer inzicht in de situatie om je angst weg te nemen en weer vertrouwen te krijgen.

trap met kabouterStel je bent een kabouter en wil de pot met goud die boven aan de trap staat. De treden zijn ietsje te hoog voor je. Het kost je dus veel moeite om een trede hoger te komen. Iedere keer als je een nieuwe trede bent opgeklommen voel je je weer even groot en sterk, en dat voelt comfortabel. Totdat je weer een volgende trede neemt: Dan ben je weer uit je comfortabele zone en moet je weer wat meer moeite doen om een trede hoger te komen. Je herkent nu het proces en weet: eerst moet je uit je comfortabele zone om weer met voldoening van de comfortabele te kunnen genieten. Die pot met goud bereik je uiteindelijk dus ook zolang je doorzet.

Ben je toe aan verandering in je leven?

Ben jij toe aan verandering en weet je niet wat voor jouw de beste plaats en tijd is om uit de trein te stappen? Maak dan nu een afspraak met je persoonlijke coach zodat we door samen te wandelen en met behulp van de natuur meer inzicht en daardoor vertrouwen kunnen creëren waardoor je grip krijgt op de invulling van je eigen leven.

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>