Grote schoonmaak in de lente

Tijd voor een emmertje met sop?

Eindelijk wordt het nu toch lente. Tijd voor de grote schoonmaak?

In deze tijd klinkt het behoorlijk ouderwets maar is dat het ook? Het is niet voor niets dat onze voorouders zeer gedisciplineerd iedere lente weer opnieuw, met emmer en sop, het hele huis een grote beurt gaven. Vanaf de zolder tot de onderste verdieping. Iedere kast en kamer kreeg een beurt. Het komt ons in deze snelle tijd een beetje overdreven over.

Maar zo gek waren die ouwetjes nog niet. Iedereen weet dat het in een opgeruimd huis, kantoor of welke ruimte dan ook veel prettiger voelt en werk. Dus hup, weg met de spullen die je niet meer nodig hebt. Kleren die je al lang niet meer aan hebt gehad of niet meer in kan, “Weg ermee”. Prop die kast niet vol maar ruim op en maak plaats voor een nieuwe garderobe.

Doe jij aan een grote schoonmaak?

Fijn als je huis schoon is maar hoe zit het met je hoofd?

Iedere dag heb je nieuwe ervaringen, leuke en soms ook minder leuke. Sommige ben je zo vergeten, andere blijven ergens in je hoofd rond spoken en komen te pas en te onpas plotseling weer naar de voorgrond. Prive en werk lopen door elkaar. Wat doe je met al die informatie en ervaringen? Is het een chaos in je hoofd dan wordt het steeds moeilijker jezelf te fixeren op de dingen die echt belangrijk zijn en je helpen de juiste beslissingen te maken.

Om goed te kunnen functioneren is het belangrijk dat je ook in je hoofd zo af en toe eens lekker schoonmaakt. Je hoofd vrij maakt van overtollige ballast omdat dit ongemerkt veel energie van je vraagt. De vraag is of je dat ook doet en hoe je dat aanpakt. Uiteindelijk blijkt het niet zo makkelijk om structuur aan te brengen in onze gedachten.

Loslaten geeft energie.

Tijdens een wandeling met de je persoonlijke coach kom je er stap voor achter wat je prioriteiten zijn. Wat nog belangrijk voor je is en wat is geschiedenis.  We maken gebruik maken van de natuurlijke elementen om je heen waardoor je inzicht krijgt in je eigen gedachten. Hierdoor zal het  makkelijk voor je zijn om oude dingen los te laten. Ik weet het, het klinkt een beetje gek maar het werkt echt en heel effectief.

magnolia -zeeuwsewandelcoach

Maak een frisse start zoals deze Magnolia.

 

Aan jou de keuze: blijf jij je met die overtollige ballast voortslepen of maak je net als deze magnolia een frisse start?

Ik wens je een frisse zomer toe.

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

 

Maak een afspraak 

Investeren in jezelf brengt altijd meer op dan het kost!

Wil je weten wat het kost?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>