Schrijfcoach

Een vreemd woord: Schrijfcoach?

schrijf je eigen boek

Jazeker, dat lijkt het ook in de eerste instantie maar ze bestaat echt: de schrijfcoach. Zo gek is dat ook niet want er is steeds meer behoefte aan.

Veel mensen hebben in deze tijd, waar het gebruik van de PC en het internet vele zaken eenvoudiger en toegankelijker maakt, de ambitie schrijver te zijn en een eigen fysiek boek of e-boek te schijven. Vaak komt het echter niet verder dan de gedachte. Vaak ook een gedachte die zich steeds weer opnieuw aandient. “Begin dan” zul je denken maar zo simpel is het blijkbaar niet.

De start is vaak het moeilijkste moment om

aan het schrijven van een eigen boek te beginnen.

Onderwerp voor een boek.

Om een boek te schrijven is een onderwerp nodig. Het kiezen van een onderwerp is meestal geen probleem. Er zijn zoveel zaken waar een boek over kan gaan. Voor een bepaalde soorten boeken is wel kennis nodig over het onderwerp. Mensen met een passie beschikken vaak over veel kennis en willen dit graag delen. Vanuit de behoefte om te delen dient zich meestal spontaan de behoefte aan om er over te schrijven.


Onderwerpen zijn onder te verdelen in de volgende groepen:

 1. Specialisme,
 2. Reis- of andere bijzondere ervaringen,
 3. Passie, zoals de tuinieren, vissen, kinderen, dieren, koken noem maar op.
 4. Een roman of triller.
 5. Educatief

De schrijver schrijft.

De coach schrijft niet, dat doet de schrijver, jij dus!

De schrijver in spé is in de regel heel goed op de hoogte van het onderwerp waar het boek over zal gaan. In veel gevallen is er zoveel kennis aanwezig en zou de schrijver er wel heel veel boeken over kunnen schrijven. Dat is natuurlijk fijn maar tegelijkertijd een valkuil. Om te starten moet je een keuze maken uit al die kennis. Hier is duidelijk het gezegde: ” Door de bomen het bos niet meer zien” van toepassing. Dit blijkt ook één van de drempels om daadwerkelijk te starten met het schrijven van een boek.

Een andere drempel is het gebrek aan rust. Om te schrijven moet je je kunnen focussen en concentreren. Daarvoor heb je rust nodig. Niet alleen rust om je heen maar rust in je hoofd is zeker zo belangrijk. En in deze tijd lijkt dat een bijna onmogelijke opgave. Voor nagenoeg iedereen geldt: Je hebt het druk met je werk, misschien een gezin met kinderen en andere sociale verplichtingen. Je sport en je bent lid van één of meerdere verenigingen. De dag heeft 24 uur en dat zijn er te weinig als je aan je verplichtingen wilt voldoen en ook nog wilt slapen. Logisch toch, dat dat boek er niet komt!

De coach coacht.

Het blijkt dus neen een hele toer om in je eentje een start te maken maar de coach helpt je op weg. Het traject duurt 3 dagen. Zie het maar als een werkvakantie. Als je boek klaar is voor de verkoop verdient het zich later dubbel en dwars terug. Je moet wel bereid zijn er 3 dagen voor uit te trekken. De ervaring heeft geleerd dat die tijd nodig is om een stevige start te maken. We gaan samen die bomen in het bos bedwingen. Je krijgt houvast en structuur. Geeft zelf aan met welke intensiteit je aan de slag wilt. Tijdens deze dagen vind je niet alleen rust maar werk je ook in een prachtige rustige omgeving op de Zeeuwse eilanden. Schrijven en coachen wisselen elkaar naar behoefte af. De vinger wordt steeds aan de pols gehouden om een stevige basis te leggen waarop je boek kan ontwikkelen.

Hoe helpt de schrijfcoach je?

 1. De schrijfcoach helpt je op gang.
 2. Samen bespreken we wat je doel is
 3. Waarover je boek gaat
 4. Wie je doelgroep is en
 5. Eventuele aanpassingen m.b.t. de doelgroep
 6. Wat jezelf al hebt bedacht en voor ideeën hebt
 7. Om een juiste start te maken is het heel belangrijk hoe je je boek gaat indelen.
 8. Daarnaast ook de sfeer enz.
 9. Maar bovenal vind je bij de schrijfcoach … RUST en
 10. een onvergetelijke werkvakantietijd.

Je boek moet goed leesbaar zijn. Het liefst ook pakkend zodat het in een keer uitgelezen wordt. Natuurlijk kies je de juiste taal maar ook een overzichtelijke opbouw en layout zijn onherroepelijk noodzakelijk voor het schrijven  van een pakkend boek.

Hoe je hier mee een start maakt? Maak je geen zorgen.

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

Maak een afspraak met de Zeeuwse wandelcoach

 

Geef je HIER al vast op of lees verder.

Absoluut een aanrader voor iedereen die thuis geen rust vindt om een start te maken met het schrijven van een eigen boek!

 

Aan de hand van een stappen plan doorlopen we het hele proces. Thuis is het dan alleen nog een kwestie van de juiste tekst invullen. Dat is meestal niet zo moeilijk omdat je als geen ander wat je wilt vertellen over het onderwerp.

Intensief coaching traject

Het is een behoorlijk intensief coaching traject. Ieder moment van de dag wordt benut. De coach  is altijd bereikbaar, in de buurt en aanwezig. Wil je hier aan deelnemen dan moet je bereid zijn er voor te gaan. Natuurlijk houden we de balans tussen inspanning en ontspanning nauwlettend in de gaten. Vanaf het eerste moment totdat je vertrekt stemmen we jouw wensen hier op af. En zijn er tussendoor voldoende momenten om te genieten van de omgeving, een rondje te wandelen of fietsen of even naar het water te lopen.  Maar schrik hier niet van, het is het waard. Uiteindelijk ga je naar huis met een solide basis voor je eigen boek waarop je alleen nog maar de inhoud aan toe moet voegen. Een eitje!

Wat brengt het jou?

Even alles op een rijtje.
    1. Je verblijft 3 dagen in Zeeland
    2. In een heerlijke rustige en inspirerende omgeving
    3. Omgeven door landerijen en water
    4. Neemt even afstand van het dagelijkse leven
    5. Je hebt een één op één coach 3 dagen 100% tot je beschikking
    6. Je verblijft wordt volledig verzorgd
    7. Bij vertrek heb je een goede basis voor de verdere groei van je boek
    8. Je richt je makkelijker op je focus
    9. Hebt inspiratie
    10. Je hebt inzicht in het proces
    11. Hebt vertrouwen vanwege de mogelijke feedback
    12. Je staat dus niet alleen
    13. Je hebt een stappenplan voor je volgende boeken

Maar bovenal heb een heerlijke tijd met een vakantiegevoel en

ben je voldaan over de vorderingen van je boek tijdens deze werk 3 daagse.

Bekijk het 3 daagse programma van de workshop “Schrijf je eigen boek”

Liever online coachen?